by
on
under ,
Permalink

Matcha sminket med kläderna

När det kommer till en komplett look räcker det ju inte bara med kläderna och accessoarerna. Du bör även se till att du väljer det rätta sminket att komplettera detta. Och medan det finns många sätt att göra rätt kan det fortfarande vara bra att veta några grundläggande tips när det kommer till att matcha sminket med kläderna.

Tänk på färgpaletten

Starka och häftiga färger kan vara fantastiskt snygga att ha på sig. Men det är viktigt att du inte blandar allt för många färger när du ser på helheten. Sminket får gärna komplettera färgvalet du gjort med kläderna och har du många färger i garderoben kan det så klart vara smart att se till att du är redo för detta även när det kommer till sminket. Men blanda som sagt färger varsamt och sparsamt.

Matcha inte allt för mycket

Notera hur vi ovan rekommenderade att välja ett smink som kompletterar färgerna du valt på kläderna. Ordvalet är väldigt viktigt där då du inte behöver matcha dem till kulören för att få något som fungerar. Kompletterande färger kan många gånger ge ett bättre resultat är helt matchande färger. Så klart finns det undantag till denna regel, men det är något som är bra att hålla i åtanke.

Experimentera och lär

Igen blir en expert direkt när det kommer till något som mer eller mindre kan kallas för en konstform. Av denna anledning bör du helst experimentera med olika kombinationer och se vad som fungerar bäst med din garderob. Lek gärna runt med färger och se om du inte kan hitta något som ger spännande och intressanta resultat.