Personligt mode

Fram till en viss ålder bestämmer föräldrarna helt och hållet över barnens kläder. Ganska snart kommer dock barnets egna åsikter över vad de vill ha på sig. Barn bryr sig dock inte om vad som är senaste mode utan de brukar veta mycket väl vad de tycker om respektive vad de inte tycker om. Dessa åsikter bör vi respektera för det gör att de får en grundläggande tanke om just personlighet. Man behöver inte använda det senaste modet utan personlighet är det viktigaste.

Handla begagnat för miljön

Vi köper mer och mer second hand. Ändå är klädindustrin förödande för miljön och vi bör öka användningen av begagnat ännu mer. Genom att lappa, laga och köpa begagnat hjälper du till så gott du kan. Barn växer ur kläder så snabbt att de knappt hinner bli varken omoderna eller slitna. Ett tips är att förnya och göra kläderna som nya genom att sy på tygmärken med olika motiv. Låt barnen välja motiv själva och det finns verkligen massor att välja mellan. Kanske är hästar största intresset eller kanske ett par jeans med traktor är drömmen för någon.

Köp basplagg

Ibland behöver man köpa nya klädesplagg. Att köpa enkla basplagg istället för modeplagg kan ibland vara mer ekonomiskt. Beprövade basplagg ur en beprövad kollektion kan ibland löna sig genom att du vet att barnet tycker om passformen och du vet hur kvaliteten är. Sedan kan du göra dem lite roligare och personligare med olika märken. Varför inte köpa hem flera stycken och ha på lager? Barnen kan sedan välja vilket märke de vill ha på respektive plagg. Kanske får den stickade tröjan ett flygplan i matchande färg och jeansjackan får en dekorativ dinosaurie. Försvinner klädesplaggen spårlöst bort vid gymnastiklektionen eller på dagis? Med initialer i form av märken med bokstäver kan du lösa det problemet enklare.