Vilka örhängen till vilken ansiktsform?

Precis rätt örhängen kan få en bra outfit att bli en makalös outfit. Många, för att inte säga de flesta, köper örhängen som i enlighet med vilken vilka färger och material de använder, men glömmer att ta hänsyn till en väldigt viktig aspekt – deras ansiktsform. Personer som lyckas köpa örhängen som kompletterar deras ansiktsform kommer att stå ut i mängden. Så vilka typer av örhängen passar med vilka ansiktsformer? Läs vidare så får du veta.

Ovala ansikten

Personer med ovala ansikten ser ofta bra ut med alla typer av örhängen. De kan dock skapa en speciellt elegant look genom att bära ovala hängande örhängen, eftersom dessa kommer uppmärksamma ansiktets eleganta form utan att lägga till bredd eller längd. Droppformade örhängen kan med fördel användas.

Runda ansikten

Personer med runda ansikten kan försöka förlänga sina ansikten och minimera ett pösigt utseende genom att använda droppformade och andra hängande örhängen. Man bör dock undvika hängande runda diskar eftersom dessa kan få ansiktet att se bredare ut. Välj även örhängen som är relativt smala.

Fyrkantiga ansikten

Personer med fyrkantiga ansikten bör satsa på örhängen med rundade designer som slätar ut kind- och käkben. Bland annat ringar och långa hängande smycken passar utmärkt. De som verkligen vill stå ut kan använda riktigt stora ringar som nuddar käkbenen. De sistnämnda får dessutom ansiktet att verka mindre.

Smala ansikten

Pärlörhängen passar utmärkt för smala ansikten eftersom de tillför mjukhet och minimerar längd. Hängande smycken som inkluderar hoper av pärlor är speciellt bra så länge de är tillräckligt långa. Även örhängen med långa kurvor passar bra för smala ansikten.

Hjärtformade ansikten

När det kommer till hjärtformade ansikten så är det bäst att använda örhängen med långa, kurviga designer som hjälper till att balansera ansiktet. Personer med denna ansiktsform ser speciellt bra ut i ljuskroneörhängen, gärna med diamantmönster eftersom det skapar en intressant kontrast till ansiktet.