by
on
under ,
Permalink

När graviditeten väl är över

Något många blivande mammor längtar till under den pågående graviditeten är att en dag få återgå till sitt vanliga jag, om än som nybliven mamma. Att vara gravid är, om än underbart på många vis, också något som är ansträngande på en hel del sätt och som därav kräver mycket av en individ innan födseln är avklarad. Av denna anledning så är det inte konstigt att man trånar efter allt från vin och ost, till möjligheten att återigen få klä sig i mindre begränsade och mera smickrande kläder.

Efter den allra första tiden efter en födsel, då man fått möjlighet att verkligen mysa en hel del med sin nya bebis, är det inte annat än rätt att en mamma tar lite tid för att fokusera på sig själv. Det kan handla om allt ifrån att få tid för en lyxig kväll i tv-soffan med vin och ost, till att man unnar sig en utekväll med sina vänner, eller att shoppa nya fina kläder på stan. Ja, det är helt enkelt viktigt att inte glömma bort att man faktiskt nu inte bara är en mor, utan också en individ med egna intressen och begär.

Just när det kommer till kläder så är det inte alls ovanligt att man så snabbt som möjligt vill kunna komma i sina gamla och snygga kläder, för att få känna sig som själv igen. Man får dock räkna med att det kan ta ett litet tag för kroppen att hinna återhämta sig och i en del fall krävs det till och med att man får lägga ner några timmars träning för att komma tillbaka till den gamla formen. Det kan också finnas praktiska skäl till att vänta ännu en tid med att dra på sig sina gamla kläder, då sådant som amning till exempel kan vara lite trixigt att att utföra i vissa sorters plagg.

En smart grej kan vara att kolla på några snygga och moderiktiga amningskläder som man kan använda under den allra första tiden med det nya barnet. Idag finns det mängder av valmöjligheter och kläder som är minst lika snygga som vanliga alternativ, där de inte syns att det är just amningskläder som det handlar om. Med andra ord finns det alltså en möjlighet att både klä sig snyggt samt funktionellt, lite av en win win situation!