Din guide till sommarens säkraste garderob

Nu är det sommar och garderoben ska ständigt uppgraderas. Vad ska man lägga fokus på och vad ska man strunta i? Satsa på basplaggen som några linneskjortor, de passar lika bra oavsett varmare dagsaktiviteter eller långa sommarnätter. Kombinera sedan med några grymma par skor för att sedan lägga fokus på accessoarer som glasögon, hatt och en odödlig sjal.

Inspiration har vi hämtat från Metromode.

Skjortan

Ett av mannens måste-ha-plagg. Du kan aldrig få för många. Oavsett om det är i ungefärlig samma färg eller en färgglad blandning så är sommaren skjortans högsäsong. Linne är som vanligt det bästa alternativt då materialet andas bra så du slipper tänka på att svettas för mycket. Det bästa med skjortan är att i stort sett alla modehus och designers satsar på skjortor, vilket i sin tur gör att utbudet är väldigt brett. Märken som Hugo Boss eller Oscar of Sweden som du bland annat kan hitta online är oftast ett bra val då de håller en rimlig prisklass samtidigt som du får en skjorta som håller längre än en säsong.

Byxan

Chinos i klassiska färger sitter alltid säkert och faller de allra flesta i smaken. Färger som sand, mossgrön, mullvad och marin är alltid rätt och återfinns även i den klassiska raka bomullsbyxan och kostymbyxan. Jeans i vitt eller gärna i mörkblå otvättad denim hör till sommaren och den något kontroversiella modellen med nedlagd och avklippt kant, som tydligt ska synas.

Jackan

Som ytterplagg har bomberjackan kommit för att stanna som det verkar. Snygga färger och roliga material och mönster passar in för säsongen. Jeansjackan i traditionellt denim blå i olika tvättar kommer i massor av olika modeller. Den är tidlös och funkar år efter år och kommer det ett år när modellen är ute, är det bara att hänga in den i garderoben för kommande säsonger då modellen med säkerhet återkommer. Skinnjackan i den lite tuffare modellen med synliga stora dragkedjor och stora slag i Elvis Presley stuk är helt rätt och är en klassisk modell som varit cool sedan 50-talet.

leather-jacket

Skorna

Oavsett om du gillar tighta jeans, raka chinos eller kort-korta shorts så blir byxan aldrig snyggare än de skor du har till. Ögat går oftast från skon och uppåt. Är du begränsad i din garderob när det gäller byxor så ger ett par nya skor ofta en ny och fräsch känsla åt samtliga plagg som du bär, inte bara skorna. Satsa på ett par bruna seglarskor som fungerar ihop med ljusa chinos och mörka jeans. Har du istället mörka chinos och ljusa jeans är inte detta något problem. Bruna skor är ett säkert kort som passar till i stort sett allting.

Accessoaren

Accessoaren är mannens bästa vän. Ett par glödande solbrillor, en stråhatt och en sjal gör dig ostoppbar i solens lyster. En stråhatt i ljusare färg fungerar till alla färger och kan på så sätt kombineras ihop med alla dina plagg i sommar. När de kommer till solglasögon rekommenderas du att ha två par. Ett par standard med mörkt glas ihop med en svart eller brun båge vid tillfällen som kräver stilighet. När du glider längst med strandkanten är det aldrig fel att satsa på ett par solglasögon med spegelglas i blå färg. De sätter verkligen pricken över i:et när du står på bryggan. Accessoarer för honom kan vara så enkelt som ett armband i läder som du kan hitta hos Scottsberry.

Kombinationer

För att få den perfekta semesterstilen kan man med fördel kombinera en stickad mörkgrå tröja med ett par marinblå badshorts. Tröjan skyddar mot kalla vindar och samtidigt är du klädd för att kunna ta dig ett dopp om andan faller på. Passar utmärkt ombord på bryggan eller ute i segelbåten. olika aktiviteter kräver olika kombinationer. Likaså om det blir en väderförändring. Det kan vara en fördel att ha med sig något extra klädesplagg om det skulle bli lite kallare närmare mot kvällen. Likaväl om man skulle klä sig för varmt mitt över dagen. Kan vara skönt att ta på sig någon svalare plagg.