by
on
under ,
Permalink

Shoppa smartare – ha råd med din nya garderob

Som fashionista är shopping och kläder inte bara ett roligt inslag i vardagen, det är en hobby. En del personer lyckas till och med livnära sig på sin modekänsla genom sociala medier. Men att shoppa kläder, speciellt med lite exklusivare smak, är inte billigt. Vill du handla mer än ett plagg i månaden behöver du shoppa smart.

Rabattkoder

Med Rabattsök kan du se vilka rabatter som finns på över 1100 olika sajter. Bara en sådan sak som gratis frakt och retur sparar dig några hundra i månaden om du gör flera beställningar. Rabattsök har även unika rabattkoder som du bara kan få på deras sajt så det är värt att skriva upp sig på nyhetsbrevet för fler unika erbjudanden.

Budget

Skapa en budget för ditt shoppande. De flesta som gillar att köpa kläder funderar inte så mycket över hur mycket de köper, det blir många impulsköp och så länge de fasta räkningarna är betalda behöver du bara tillräckligt över för mat. Men någonstans däremellan ska du ha en buffert och sparande. Impulsköp kan spåra ut. Du behöver ha en buffert för oväntade utgifter såsom att bilen behöver repareras eller när kylskåpet går sönder. Och utöver det ska du ha ett långsiktigt sparande. Man brukar säga att som lägst ska 5-10% av lönen efter skatt ska gå till sparande. Dra också av för fasta kostnader och mat, inklusive restaurangbesök och fikaraster på stan. Därefter har du en bättre uppfattning om hur mycket du kan lägga på shopping per månad.

En säsong efter

Om du klarar av att hålla fingrarna i styr kan du hitta riktiga kap. Med lite tålamod sänks priserna på det senaste modet på bara några månader. Det ger dig också chansen att reflektera över ditt köp innan du genomför dig. Om du fortfarande vill ha plagget fastän det har gått två månader, kommer det vara ett bra köp och ett plagg som du faktiskt använder.