by
on
under ,
Permalink

Klädshoppning åt honom

Att köpa kläder till sig själv kan vara svårt nog ibland. Men när man även fastnar i att köpa kläder åt andra gäller det att vara noga och tänka efter inför varje köp. Om du finner dig i positionen att köpa kläder till din man, pojkvän eller kanske bara en manlig familjemedlem är det bra att följa dessa tips.

Titta på vad han behöver

En del plagg finns det ofta utrymme för ett eller annat exemplar till av. Men när du ändå är ute och letar kläder är det ju bra om du kan köpa något han faktiskt behöver mer av. Ta en titt i garderoben och se vad som saknas eller bara finns allt för lite av.

Tänk alltid på storleken

Ta och titta på några plagg han redan äger och titta vilken storlek det är på kläderna. Känn samtidigt på materialet och hur stretchigt det är. Bäst är ju också om du kan få honom att prova plagget framför dig så ser du hur det faktiskt sitter nuförtiden. Har du att göra med väldigt stora storlekar, antingen på längden eller bredden, kan det vara klokt att söka specifikt efter detta när du letar plagg. Du har ofta större lycka på nätet än nere på stan när det kommer till stora storlekar där en del butiker har lättare att specialisera sig.

Håll hans stil i åtanke

Att köpa kläder åt någon som har en helt annan stil än en själv är inte alltid så enkelt. Chansen finns alltid att du gör en eller annan felbedömning. Men ge dig själv hellre tillstånd att göra fel än att alltid bara köpa exakt likadana kläder varje gång. Samtidigt bör du vara medveten om den potentiella skillnaden mellan stilen han har och den du önskar att han hade. Köper du kläder som uppenbarligen faller in under den andra kategorin minskar ju också chansen att han faktiskt kommer att använda kläderna när han själv väljer.